Slaaptips

Sommige mensen hoeven hun kussen maar te zien en liggen al meteen diep te slapen. Maar voor andere mensen is dat heel anders en liggen hele nachten naar het plafond te staren.

Voor alle mensen die wel wat beter zouden willen slapen hieronder een aantal tips:

1

Om te beginnen, we weten dat dit voor veel mensen heel moeilijk is, maar probeer van je slaapkamer een telefoon vrije zone te maken. Als je je telefoon ook als wekker gebruikt koop dan een normale wekker zodat je niet stiekem in de verleiding gebracht zal worden om nog even je appjes te checken. Leer jezelf aan om je telefoon lekker in de woonkamer te laten liggen. Zo ga je veel rustiger slapen.

2

Naast je telefoon kan je ook beter geen tv kijken in bed. Zorg dat je in je slaapkamer echt tot rust kan komen. Je kan beter nog even mediteren of een boek lezen als ontspanning.

3

Probeer eens een meditatie voor het slapen gaan. Dit helpt ruimte geven in je hoofd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bodyscan. Dit zorgt dat je echt even aandacht geeft aan je lichaam en daarna lekker ontspannen bent als het goed is natuurlijk.

4

Ben je heel druk in je hoofd schrijf kort 3 dingen op waar je dankbaar voor was vandaag. Dit helpt om de dag positief af te kunnen sluiten. Een dankbaarheidsdagboekje gaat helemaal niet om iets groots. Het kan al zijn dat je voor de wekker wakker bent geworden of een lekker kopje koffie in de zon. Zo verleg je je focus op de kleine positieve dingen die je dag zo mooi maken.

5

Zorg voor een fijne sfeer in de slaapkamer. Een ruimte van rust waar je lichaam weet dat hij gaat slapen. Ritme en routine helpt hierbij. Kies een mooi dekbedovertrek wat van een fijne kwaliteit is zodat je bed echt een rustpunt is in je slaapkamer.

6

Wat doen kleuren voor je slaapkamer? Wij maken dekbedovertrekken vaak in meerdere kleuren. Zo kan je precies kiezen wat bij je past maar wist je ook dat kleuren je beter kunnen helpen slapen? Blauw en groen zijn bijvoorbeeld kleuren die rust geven en daarom heel erg geschrikt voor de slaapkamer.

7

Wist je dat er verschillende materialen zijn voor de zomer en de winter. De juiste keuze in materiaal zorgt bewezen voor een betere nachtrust.  

Zo is linnen een kwaliteit met een hele goede temperatuursregulatie. Lekker warm voor in de winter en koel tijdens de warme zomerdagen. Dit komt omdat linnen heel goed vocht kan afvoeren waardoor jij lekker door kan slapen.

8

Als je slecht slaapt helpt het je misschien om een slaapdagboek bij te houden. Ook leuk voor het opschrijven van je dromen maar misschien ontdek je zo ook wel dat je bijvoorbeeld altijd slecht slaapt na een spannende film of als je laat nog bent gaan sporten. Zo kan je zien of je een patroon kan ontdekken

9

Drink rustgevende thee zoal kamille voor het slapengaan. Zo pak je heel bewust even een moment voor jezelf.

10

Als het echt niet lukt om te slapen. Sta dan even op ga even uit bed. Als je je je te erg focust op in slaap komen wil het soms gewoon niet lukken. Als je na 10 minuten weer terug in bed stapt val je misschien wel heel snel in slaap.