Wij geloven dat we van een lineaire economie naar een circulaire economie moeten. Jij kunt hieraan bijdragen door jouw oude beddengoed op te sturen. Door de cirkel te sluiten, gaan we samen op weg naar een circulaire economie. Maar wat is de circulaire economie eigenlijk?

Naar een circulaire economie!

CircularDreams®  is gebaseerd op de principes van de circulaire economie. Wij geloven dat de circulaire economie een game changer is voor een duurzame toekomst. Maar wat houdt de circulaire economie in? Het woord 'circulair' geeft aan dat ons beddengoed rondgaat zonder nieuwe grondstoffen te gebruiken of afval te creëren. Rondlopen kost natuurlijk energie. Wassen, verpakken en weer transporteren kost energie. Daarom is het erg belangrijk om deze energie zo duurzaam mogelijk op te wekken. Daarnaast is het in de circulaire economie belangrijk dat we verantwoordelijkheid nemen voor het 'afval' en de grondstoffen die uiteindelijk overblijven. In ons geval is dat oud beddengoed dat niet meer geschikt is voor hergebruik, maar dat wordt gerecycled. De afgelopen decennia is duidelijk geworden dat er iets moet veranderen. In ons huidige systeem wordt een grote hoeveelheid textiel van lage kwaliteit ingekocht. Hierdoor belandt het bedtextiel steeds sneller in de textielcontainer of afvalbak. Een groot deel hiervan wordt vervolgens gedwongen gestort of verbrand. Dit lineaire systeem en de lineaire economie willen we omvormen tot een circulaire economie.

 

 

Van textiel naar textiel zonder afval

De laatste decennia is er een trend in de mode-industrie, ook wel fast-fashion genoemd. Textiel wordt goedkoper omdat het van lage kwaliteit is, consumenten kopen meer en dit leidt tot een enorme berg textielafval.
 
Wij verkopen alleen het beste textiel dat verkrijgbaar is, onze producten blijven ook na langdurig gebruik mooi. Wij geloven in slow fashion: hoogwaardige producten die langer meegaan en niet bij het afval belanden. Slaap je wel eens in een hotel? Dan ken je wellicht ook bedlinnen in hotels. Dit textiel is van zeer goede kwaliteit en wordt zeker niet na eenmalig gebruik weggegooid. Net als in hotels werken wij met bedlinnen van de hoogste kwaliteit. Door de hoge kwaliteit is het textiel uitermate geschikt voor hergebruik.
Na jarenlang slaapplezier te hebben geboden, komt er een moment dat het product op is. Als end-of-life-oplossing werken we samen met een circulaire recycler die ons bedtextiel kan verwerken tot nieuwe producten. Uiteindelijk zullen we er in de toekomst voor zorgen dat we van beddengoed naar beddengoed gaan, zonder verspilling!!!
Source:Hoekstra (UTtwente), Levi's, ThreadUp, Massabalans textiel 2018