Hoeveel dekbedovetrekken heb jij in de kast.

 

Wist je dat...

Er zich maar liefst 50 miljoen ongebruikte stukken bedtextiel in de kledingkasten van Nederlanders bevinden? Dat komt neer op een gemiddelde van 12 dekbedovertrekken per huishouden van 4 personen.

En wist je dat...

Elke Nederlander jaarlijks zo'n 17.7 kilo textiel weggooit, waarvan 45% in het gewone afval belandt? Interessant genoeg is maar liefst 85% van dat textiel in het grijze afval nog wat goede kwaliteit en daarom geschikt voor hergebruik of recycling.

Wist je dat...

Voor de productie van een tweepersoonsdekbed tussen de 20.000 en 30.000 liter water wordt gebruikt? En dat een eenpersoonsdekbed ongeveer 15.000 liter water nodig heeft? Het waterverbruik van een dekbedovertrek gemaakt van 1 kilo katoen staat gelijk aan 20 jaar lang water drinken.

En wist je dat...

De waterschaarste in productielanden als gevolg van de katoenproductie een ernstig probleem vormt en dat grondstoffen uitgeput raken? Ondertussen neemt de wereldwijde textielproductie jaarlijks met 20% toe.

 

Dat moet toch anders?

Wij worden we diep geraakt door de cijfers die de verspilling en de impact op het milieu binnen de bedtextielindustrie laten zien. We zijn vastberaden om een positieve verandering teweeg te brengen.

Onze missie is om bestaand bedtextiel zo lang mogelijk in de keten te houden en circulair consumeren het nieuwe normaal te maken.

Hoe doen wij dit?

Bij Circular Dreams zijn we toegewijd aan duurzaamheid. Wij bieden een prachtige collectie tweedehands dekbedovertrekken aan. Onze dekbedovertrekken worden verzameld uit drie verschillende stromen. Allereerst hebben we onze 'Used Returns', dekbedovertrekken afkomstig uit retourstromen van gerenommeerde merken. Daarnaast hebben we onze 'Vintage' lijn, waarbij consumenten hun oude dekbedovertrekken kunnen inleveren in onze take-back boxen. Tot slot bieden we ook 'Gerecyclede dekbedovertrekken' aan, die materialen bevatten die gerecycled zijn.

Bij Circular Dreams geloven we dat circulair consumeren een nieuwe norm moet worden. We zijn trots om hét platform te zijn waarop hergebruikt bedtextiel wordt aangeboden.

Samen creëren we een duurzame toekomst voor de bedtextielindustrie.

 

Bronnen:

https://www.theguardian.com/sustainable-business/2015/mar/20/cost-cotton-water-challenged-india-world-water-day

#circulairconsumeren #circulaireeconomie #circulairondernemen #changemakers