Groene vakantietips

Met de vakantieperiode voor de deur, willen we graag wat groene vakantietips met jullie delen om samen een positieve impact op het milieu te hebben tijdens onze reizen. Laten we er een duurzame zomer van maken!

1. Kies voor duurzame accommodaties

Bij het boeken van je verblijf, kies voor groene accommodaties die zich inzetten voor duurzaamheid. Zoek naar hotels, resorts, of B&B's die gebruikmaken van hernieuwbare energiebronnen, recyclen, en maatregelen nemen om water en energie te besparen. Eco-lodges en milieuvriendelijke hotels zijn vaak goede keuzes.

2. Ga voor lokaal en biologisch voedsel

Ga voor lokaal en biologisch voedsel: Proef de lokale keuken en steun lokale boerenmarkten en restaurants. Kies voor biologische en seizoensgebonden gerechten om de ecologische voetafdruk van je maaltijden te verkleinen. Vermijd oververpakte producten en neem je eigen herbruikbare tassen en flessen mee.

3. Reis bewust en minimaliseer je CO2-uitstoot

Reis bewust en minimaliseer je CO2-uitstoot: Overweeg om een duurzamer vervoermiddel te kiezen, zoals de trein of bus, in plaats van het vliegtuig. Als vliegen onvermijdelijk is, compenseer dan je CO2-uitstoot door te investeren in klimaatprojecten. Probeer ter plaatse zoveel mogelijk te wandelen, fietsen of gebruik te maken van het openbaar vervoer.

4. Respecteer de natuur en lokale cultuur

Respecteer de natuur en lokale cultuur: Houd rekening met de natuurlijke omgeving en de lokale cultuur tijdens je vakantie. Vermijd het verstoren van wilde dieren en bescherm de flora en fauna door op de aangegeven paden te blijven. Respecteer de gewoonten en gebruiken van de lokale bevolking en toon interesse in hun cultuur.

5. Duurzame acties


Laten we deze vakantieperiode gebruiken om onze liefde voor de natuur en de wereld te combineren met duurzame acties.