Onze aanpak

Om circulair bedtextiel tot de nieuwe standaard te maken

"The loop" als uitgangspunt

Bij Circular Dreams geloven we in "The Loop". Dit is ons unieke circulaire bedrijfsmodel waarbij geen enkel stuk bedtextiel verloren gaat. 


Al het beddengoed wat bij ons wordt ingeleverd wordt hergebruikt of omgezet in nieuwe grondstoffen. 


Dit gesloten kringloopsysteem bevordert duurzaamheid door afval te vermijden. Zo kunnen wij onze ecologische voetafdruk minimaliseren.  En bouwen wij aan een circulaire economie in bedtextiel. 


Door je beddengoed in te leveren bij Circular Dreams draag je bij aan een duurzamere wereld.

Hoe werkt "The loop"?

Oud beddengoed wordt ingeleverd bij de Circular Dreams verzamelpunten

Aan de start van 'The Loop' staan onze inzamelpunten. Verspreid over Nederland vind je onze take-back boxen waar jij je oude bedtextiel kan inleveren.

Wij beoordelen al het ingeleverde bedtextiel op kwaliteit

Het bedtextiel wat binnenkomt uit de take-back boxen en via retouren wordt nauwkeurig gecontroleerd. We sorteren op basis van wat nog herbruikbaar is en wat gerecycled moet worden. Alleen de beste kwaliteit dekbedovertrekken wordt geselecteerd voor hergebruik.

Bedtextiel wat niet meer verkocht kan worden wordt gerecycled

Bedtextiel wat niet meer verkocht kan worden, wordt gerecycled en afgebroken tot vezelniveau. Deze vezels vormen de basisgrondstof voor de klossen met garens die gebruikt worden voor onze innovatieve gerecyclede dekbedovertrekken.

Bedtextiel dat wij kunnen verkopen wordt gerepareerd en professioneel gereinigd

Het bedtextiel wat nog goed is wordt indien nodig gerepareerd en hersteld in ons naaiatelier. Daarna worden alle producten professioneel gereinigd, gestoomd en gestreken door een hotelwasserij. Hierna worden de gefotografeerd en op onze webshop geplaatst.

Wij verpakken het beddengoed in een duurzame verpakking

Het bedtextiel wat verkocht wordt op onze webshop wordt verpakt in onze duurzame Circular Dreams box.

Het bedtextiel wordt verkocht in onze webshop en bij aangesloten retailers

De producten worden gefotografeerd en  verkocht via ons re-commerce webshop CircularDreams®. Wij hebben onze collectie onderverdeeld in drie categorieën.   DeUsed Returns, deze producten zijn bijvoorbeeld geretourneerd en daarom zo goed als nieuw. Vintageitems, dit is gebruikt bedtextiel. Als laatste hebben wij Imperfectly Perfect. Dit zijn items met een gerepareerd foutje. Alle producten hebben  een vaste eerlijke prijs. Met jouw aankoop help je de aarde en je portemonnee.

Jij slaapt met een goed gevoel onder jouw (zo goed als) nieuwe dekbedovertrek

Na aankoop kun je genieten van onze duurzame en betaalbare dekbedovertrekken.

Jouw gebruikte bedtextiel kan weer worden ingeleverd bij Circular Dreams

Je aangekochte dekbedovertrek van Circular Dreams ontvangen? Tijd om je oude overtrekken in te leveren bij een van onze inzamelpunten, waarmee 'The Loop' opnieuw begint en er niets verloren gaat.

Positieve verandering

Onze missie bereikt jaarlijks

60.000 +

consumenten.

Circulariteit

Ons duurzame assortiment heeft 

700 +
producten.
De handen ineen slaan

Samen kunnen wij

300 kiloton

bedtextiel redden

Duurzaamheid

Daarmee kunnen wij tot

1.500 miljard liter

water besparen

Inleveren van beddengoed is een kleine actie met enorme impact


Ruim 5% van de textielvoorraad in Nederland bestaat uit beddengoed. In 2019 was dit ruim 250 kiloton beddengoed, als je dit extrapoleert naar 2024 kom je op ruim 300 kiloton beddengoed in de textielvoorraad van Nederland. 


Het produceren van een nieuw dekbedovertrek kost 15.000 liter water. Op dit moment kan er maximaal 33% gebruikt katoen worden verwerkt in gerecyclede dekbedovertrekken.
Door het bestaande beddengoed opnieuw te gebruiken kunnen we ruim 1.500 miljard liter water besparen. Door innovatie kunnen we de komende jaren steeds meer gerecyclede katoen hergebruiken in nieuwe dekbedovertrekken. Daarmee wordt onze impact alleen maar groter!


bron: CBS - Steeds meer textiel in Nederland 

Dream Team


Bij Circular Dreams wordt ons team gedreven door een gedeelde liefde voor duurzaamheid en een verlangen om onze prachtige planeet te beschermen. 


Elk teamlid brengt een unieke mix van enthousiasme, kennis en innovatie mee, waardoor we samen sterk staan in onze missie om de wereld te inspireren en te transformeren. 


Samen werken we niet alleen aan innovatieve oplossingen voor een circulaire economie, maar streven we er ook naar om een golf van positieve verandering teweeg te brengen.