Onze vermelding op sys.keurmerk.info/

Samenwerken met Circular Dreams?

Circular Dreams, hét platform voor reused bedtextiel
 
Wij geloven dat fabrikanten, designers, retailers, merken en klanten gezamenlijk de verantwoordelijkheid moeten nemen en moeten samenwerken om de milieu impact van de textielsector te verminderen en toe te werken naar een circulaire keten. 
Wij willen met Circular Dreams een platform bieden om merken en retailers te faciliteren om bedtextiel zolang mogelijk in de keten te houden en indien het textiel niet onze kwaliteitscontroles doorstaat, het textiel door middel van recyclen weer als hoogwaardig textiel terug te zetten in de markt.

 

Circulair Dreams biedt een industriebreed platform van reused bedtextiel en werkt samen met retailers en merken die dezelfde visie hebben: hoogwaardig bedtextiel zolang mogelijk in de keten houden. Bent u retailer of heeft u een eigen merk, dan kunt u met Circular Dreams samenwerken om gebruikt textiel terug in de keten te brengen (via onze take back service) en/of gebruik maken van ons platform om uw producten die u niet meer voor de nieuwprijs kunt verkopen, bijvoorbeeld uit retourstromen, door te verkopen via ons re-commerce kanaal.

Take-Back Service

Hiermee biedt u uw klanten de mogelijkheid om hun gebruikt bedtextiel (dekbedovertrekken, moltons, hoeslakens ) in te leveren in uw winkel. Doordat uw klanten dekbedovertrekken en hoeslaken inleveren dragen zij bij aan hoogwaardig hergebruik en recycling van textiel dat zij niet meer (kunnen of willen) gebruiken. Als inleverpunt laat u als ondernemer uw klanten zien dat u een bijdrage levert aan een circulaire keten. Tevens kunt u bij de aankoop van een nieuw overtrek uw klanten vertellen dat zij dit product bij u kunnen retourneren indien zij deze niet meer gebruiken. Zo maakt u tesamen met uw klanten de loop sluitend. 

Wanneer is dit interessant voor uw winkel of merk?

  • Als u onze missie deelt en wil bijdragen om als sector gezamenlijk bedtextiel zolang mogelijk in de keten te houden
  • Als u uw klanten de optie wil bieden om circulair te consumeren, zonder afval.
  • Als u zich net als ons verantwoordelijk voelt voor de loop'en het 'einde' van uw product
  • Als u nieuwe kanalen zoekt voor de (door) verkoop van reused produkten

Re-Sale Channel

Naast take-back kunt u ook met ons als Circular Dreams samenwerken om circulaire koploper te worden in de re-sale (herverkoop) van hoogwaardig refurbished dekbedtextiel.

Wij zorgen voor de technologie en de operationele kant van re-sale waardoor u een schaalbaar en winstgevend herverkoop kanaal kunt opzetten.

Wanneer is dit interessant voor uw merk?

  • Als u onze missie deelt om uw bedtextiel produkten zo lang mogelijk in de keten te houden en als bedrijf en/of merk impact wil maken.
  • Als u zoekende bent naar een duurzaam winstgevend business model waarmee u de levensduur van uw produkten verlengt

Meer weten over de mogelijkheden om samen te werken met Circular Dreams? Hoe wij u kunnen ondersteunen in take-back van gebruikt textiel en het opzetten van herverkoop kanalen?

U kunt contact opnemen met Bart of Floris via: contact@circulardreams.nl