Onze Circular Dream

Waar elke vezel telt in onze missie voor duurzaam bedtextiel!

Elk stuk bedtextiel vertelt een verhaal

Bij Circular Dreams geloven we dat elk stuk bedtextiel een verhaal te vertellen heeft. Een verhaal over de reis van katoenplant tot dekbedovertrek, over de mensen die het met zorg hebben gemaakt en over de mensen die eronder slapen. Maar vooral over de impact die het heeft gemaakt op onze planeet.


Er liggen maar liefst 50 miljoen dekbedovertrekken in de Nederlandse kasten. Voor ieder dekbedovertrek wordt 15.000 liter water gebruikt tijdens het produceren.  Na gebruik wordt textiel vaak weggegooid.

 

Van de 18 kilo textielafval  die wij per persoon per jaar weggooien wordt maar 1% gerecycled.  

Dat moet en kan anders. 


Samen kunnen wij het verschil maken en ervoor zorgen dat er steeds meer bedtextiel wordt gerecycled.
De noodzaak voor verandering is urgenter dan ooit!


Samen bouwen we aan een circulaire toekomst


Wij dromen van een circulaire toekomst. Een toekomst waarin duurzaamheid en circulariteit de kern vormen van alles wat we doen.

We zijn de aanjager voor het inleveren van gebruikt bedtextiel. Hieruit selecteren wij de beste producten die wij verkopen als vintage producten. 

Maar we zijn niet alleen een plek voor het kopen van vintage bedtextiel.  Alles wat wij niet kunnen verkopen wordt hergebruikt en geproduceerd tot nieuw, gerecycled textiel.  

Zo wordt al het ingebrachte textiel hergebruikt en gaat geen vezel verloren.  

Samen maken een positieve impact op het milieu en beginnen daarmee  in  je slaapkamer! 


Onze missie

Onze reis begon met een eenvoudige, maar krachtige droom: het omvormen van de bedtextielindustrie. In een wereld waarin 15.000 liter water nodig is voor het maken van slechts één tweepersoons dekbedovertrek, zien wij de noodzaak voor verandering.


Wij redden dekbedovertrekken die anders als afval zouden eindigen en transformeren ze naar waardevolle nieuwe producten. Door de levensduur van textiel te verlengen, verminderen we de behoefte aan nieuwe productie en dragen we bij aan een duurzamere toekomst.


Positieve verandering

Wij creëren  bewustzijn  bij consumenten over de impact van hun textielafval

De handen ineen slaan

Consumenten leveren hun oude bedtextiel bij ons in voor een tweede leven

Circulariteit

Wij verkopen vintage producten  en recyclen de rest tot nieuw textiel

Duurzaamheid

 Zo verminderen wij samen de impact van bedtextiel op het milieu

Geniet van een groene nachtrust


Ontdek onze collectie bedtextiel, die wij met zorg hebben geselecteerd voor een perfecte nachtrust. Wij hebben onze collectie onderverdeeld in drie categorieën: 


•  Used Returns: Deze dekbedovertrekken zijn vaak nog nieuw en in uitstekende staat.

•  Vintage: Unieke hoogwaardige kwaliteit dekbedovertrekken. De vintage dekbedovertrekken zijn professioneel gereinigd en zorgvuldig door ons geselecteerd.

•  Imperfectly Perfect: Dekbedovertrekken met kleine imperfecties die de kwaliteit van de nachtrust niet beïnvloeden, maar wel een scherpere prijs betekenen.


Door te kiezen voor een dekbedovertrek bij Circular Dreams draag je op een betaalbare manier bij aan een circulaire economie.Word onderdeel van de beweging

Ook jij als consument kunt actief deelnemen in onze missie naar een duurzame en circulaire wereld. Dit kun je doen door je oude bedtextiel bij ons in te leveren. Wij zorgen ervoor dat het weer terug de keten in gaat. Met meer dan 50 inleverpunten verspreid over Nederland, zit er altijd een bij jou in de buurt. Door samen te werken, kunnen we de impact van de bedtextielindustrie op onze planeet drastisch verminderen, één dekbedovertrek tegelijk.


Sluit je aan bij de circulaire droom

Voor bedrijven: Wil je graag een take-back box in je winkel, waar consumenten hun oude bedtextiel kunnen inleveren? 

Sluit je vandaag nog aan bij onze beweging, en samen kunnen we een verschil maken.  Elke stap die we samen zetten brengt ons dichter bij een duurzamere toekomst.