Hoeveel dekbedovetrekken heb jij in de kast.

 

Wist je dat:

er maar liefst 50 miljoen ongebruikt bed textiel in alle kledingkasten van Nederland ligt. Dit zijn gemiddeld 12 overtrekken per huishouden van 4 personen.

 Wist je dat:

elke Nederlander elk jaar 17.7 kilo textiel weggooit waarvan 45% bij het gewone afval. En dat van die 45% textiel in het grijze afval nog 85% van geschikt is voor hergebruik of recycling. Veel textiel afval is dus nog van goede kwaliteit.

En wist je dat van recycled textiel slechts 1% gebruikt kan worden voor nieuwe textielproducten (van vezel-  tot -vezel recycling).

 

 Wist je dat: 

er voor de productie van een tweepersoonsdekbed tussen 20.000 en 30.000 liter water wordt verbruikt. En dat er voor een eenpersoonsdekbed ongeveer 15.000 liter water nodig is.

 
15000 liter
 Wist je dat:
Het waterverbruik van een dekbedovertrek gemaakt van 1 kilo katoen, gelijk staat aan 20 jaar waterdrinken. Water schaarste

Wist je dat:

De waterschaarste in productielanden door de katoen productie een ernstig probleem is en grondstoffen uitgeput raken. Ondertussen neemt de productie van textiel wereldwijd toe met 20% per jaar.

Dat moet anders! 

Wij liggen wakker van bovengenoemde cijfers en zijn Circular Dreams gestart om bestaand bed textiel zolang mogelijk in de keten te houden.

Onze missie is om te bouwen aan een circulaire bedtextielketen door hergebruik van bestaand textiel en hoogwaardige recycling.

 

Wat doen wij?

Wij verkopen hoge kwaliteit tweedehands bed textiel. Deze dekbedden zijn afkomstig van retourstromen van kwaliteitsmerken van o.a. Beddinghouse, VT Wonen, Rivièra Maison, Pip Studio, Oilily of zijn gebruikte dekbedden van consumenten waar zij ‘op uit gekeken zijn’ maar die nog goed van kwaliteit zijn.

Wij sorteren op kwaliteit, het wordt professioneel gewassen in een hotel wasserij en wij verkopen het product voor minder dan 50% van de nieuwprijs.
Zo maken we hoog kwaliteit bed textiel betaalbaar en we stimuleren circulair consumeren.
Wij willen van circulair consumeren het nieuwe normaal maken.
Circular Dreams, hét platform voor reused bed textiel.

  

 Bronnen:

https://www.theguardian.com/sustainable-business/2015/mar/20/cost-cotton-water-challenged-india-world-water-day

 

#circulairconsumeren #circulaireeconomie #circulairondernemen #changemakers