Creatief met je dekbekovertrek

Naast slapen zijn er verschillende andere creatieve en praktische dingen die je kunt doen met een dekbedovertrek. Vooral in de zomer! Hier zijn enkele suggesties 

  1. Maak er een tent van: Span het dekbedovertrek over meubels of gebruik stoelen als ondersteuning om een ​​gezellige tent te creëren. Het kan een leuke speelplek zijn voor kinderen of een ontspannen plek om een ​​boek te lezen.
  2. Gebruik het als strand laken: Leg het hoeslaken op het strand met de omvouw rand naar boven. Leg vervolgens een stapeltje boeken, emmertje zand of iets anders zwaars in de hoeken. Nu zorgt de opstaande rand voor een zandvrije zone. Ideaal voor zomerdagen op het strand!
  3. Je kunt een dekbedovertrek gebruiken als tijdelijk gordijn, door het op te hangen aan een stang of een touw.
  4. Het kan ook dienen als een tijdelijke afscheiding in een kamer, bijvoorbeeld om een hoekje te creëren voor een werkplek of een speelhoek voor kinderen.
  5. Gebruik jouw dekbedovertrek als tafelkleed. Als je een bijzondere setting wil creëren of gewoon je eettafel wilt opfleuren, kun je het dekbedovertrek gebruiken als tafelkleed.

  6.  Gebruik je dekbedovertrek om seizoensgebonden kleding of beddengoed in op te bergen. Stop de items in het overtrek, bind de uiteinden samen en bewaar het in de kast. Zo kan je makkelijk jouw kleding verplaatsen en opbergen. Zodra je het weer nodig hebt kan je het weer uitpakken en in je kast plaatsen. Als bijkomend voordeel wordt je kleding minder stoffig. Tip: een zakje lavendel zorgt voor een heerlijke geur als je de kleding weer uitpakt tijdens het volgende seizoen.

dekbedovertrek slapen zomer