Het verhaal achter onze 'Used Returns'

Op onze website zie je merken zoals Beddinghouse, Beddinghouse x Van Gogh Museum collectie, VT Wonen, Pip Studio, Rivièra Maison, Oilily, Kardol, en Marjolein Bastin. We willen graag uitleggen waarom Circular Dreams dekbedovertrekken van deze prachtige merken kan verkopen die zo goed als nieuw zijn.

Deze merken, net als vele andere merken en winkels, krijgen te maken met geretourneerde producten. Dit betekent dat klanten het product na aankoop terugsturen. Het product is geopend en teruggestuurd zonder veel gebruik, misschien één of twee keer. Klanten hebben verschillende redenen om dit te doen:

  • De maat is (toch) niet goed.
  • De kleur komt niet overeen met de verwachtingen.
  • De kwaliteit is anders dan verwacht of past niet bij hun persoonlijke voorkeur.
  • Het product heeft een fabrieksfout (bijvoorbeeld een weeffoutje of vlekje).

Dit is menselijk en kan gebeuren. Het kan voorkomen dat een product niet aan de verwachtingen voldoet, en consumenten hebben altijd het recht om te retourneren. Helaas komt het ook voor dat mensen zonder goede reden en zonder respect aankopen retourneren.

Eenmaal teruggestuurd, met beschadigde verpakking en soms ook beschadigde producten, kan een merk dit item niet meer als nieuw verkopen. Veel winkels en merken hebben niet de middelen en het personeel om deze producten te repareren en/of opnieuw te verpakken in de originele verpakking. Dit komt vaak doordat het product in een ander land is geproduceerd en verpakt. Het vereist aanzienlijke investeringen, tijd en handelingen om dit item terug te sturen naar de fabriek en opnieuw te laten verpakken. Als gevolg hiervan belanden veel van deze producten, die nog zo goed als nieuw zijn, uiteindelijk op de textielafvalberg.

Hier komt Circular Dreams in beeld.

Wij nemen deze geretourneerde producten aan, repareren ze indien nodig, laten ze op professionele wijze reinigen in een hotelwasserij, verpakken ze opnieuw en verkopen ze voor minder dan 50% van de nieuwprijs. Hier geloven we in en hierin investeren we.

Op deze manier werken we elke dag met passie aan onze circulaire droom: dekbedovertrekken een tweede leven geven!

#Rethink, #Refuse, #Reduce, #Reuse, #Refurbish, #Repair, #Repurpose, #Recycle! #BetterThanNew

#tweedehands #tweedekans #sustainablesleeping #savewaste #savetextile #climatechange #circulardreams #betterthennew #tweedehandsbeddengoed #circulairondernemen #impactmakers #changemakers

betterthennew changemakers circulaireeconomie circulairetoekomst circulairondernemen circulardreams impactmakers savetextile tweedehandsbeddengoed