Waarom is circulair beddengoed beter dan nieuw?

🌍Opnieuw is het IPCC in het nieuws met een verontrustende boodschap: "Het doel van het klimaatakkoord van Parijs - het streven om de opwarming van de aarde beperkt te houden tot 1,5 graden - raakt buiten zicht, tenzij landen gezamenlijk meer ambitie tonen en onmiddellijk in actie komen.''

👚 Intussen zit onze kledingkast voller dan ooit tevoren.

Het onderzoek van het Centraal Bureau voor Statistiek heeft aangetoond dat er in Nederland maar liefst 15 stuks beddengoed per persoon beschikbaar zijn! En laten we niet vergeten dat de textielindustrie meer uitstoot genereert dan de lucht- en zeevaart samen (bron: EU). Bij Circular Dreams willen we deze trend doorbreken. We zijn gekant tegen de voortdurende toename van textielbezit van steeds lagere kwaliteit. Net als de Europese Unie willen wij circulariteit toepassen. Daarom beginnen we met het hergebruik van de allerbeste kwaliteit dekbedovertrekken die beschikbaar zijn, afkomstig uit retourstromen en rechtstreeks uit de kast van consumenten. En laten we eens kijken naar de voordelen van onze dekbedovertrekken:

Duurzaamheid en kostenbesparing: Hoogwaardige circulaire dekbedovertrekken bieden aanzienlijke kostenbesparingen in vergelijking met nieuwe overtrekken. Je kunt tot wel 100 euro per overtrek besparen, waardoor je de kans krijgt om premium kwaliteit te ervaren tegen de prijs van een discounter. Bovendien gaan ze meer dan 300 wasbeurten mee, in tegenstelling tot de magere 25 wasbeurten van discounters.

Milieuvriendelijk: Een circulair dekbedovertrek draagt bij aan een duurzame planeet. Door hergebruik voorkom je het verbruik van 15.000 liter water die nodig is voor een nieuw dekbedovertrek. Zo bespaar je kostbare waterbronnen en verklein je jouw ecologische voetafdruk.

Kwaliteit en comfort: Slapen onder de kwaliteit van katoen biedt een comfortabele en ademende ervaring, in tegenstelling tot polyester setjes die zorgen voor transpiratie en verspreiding van microplastics tijdens het wassen. Een duurzaam dekbedovertrek garandeert hoogwaardige materialen en vakmanschap.

Gemak en veiligheid: Het kopen van een circulair dekbedovertrek is gemakkelijker dan urenlang scrollen op platforms zoals Vinted of Marktplaats. Bovendien heb je altijd wettelijk recht op 14 dagen bedenktijd en retournering voor een terugbetaling, waardoor je veilig en zonder zorgen kunt winkelen.

Grondig gecontroleerd en gerepareerd: Elk circulair dekbedovertrek wordt zorgvuldig gecontroleerd, professioneel gereinigd en indien nodig gerepareerd, waardoor je verzekerd bent van een product in optimale staat en duurzaamheid.


Bronnen:

CBS: https://lnkd.in/dcrjS-C

IPCC: https://lnkd.in/eCKUC7xv

EU: https://lnkd.in/dRR55Ytj