EARTH DAY - Ben jij bewust van de impact die onze levensstijl heeft op de aarde?

Vandaag is het Earth Day! Op deze dag vieren we al het moois dat de Aarde te bieden heeft en het is een goed moment om mensen bewust te maken van de impact die onze levensstijl heeft op de Aarde. 

 Keuzes die je kan maken – Word een Circulair Dreamer.

Met kleine acties en bewuste keuzes kun je een grote impact maken.

  • Laat een dagje vlees staan (vaker mag natuurlijk ook) en kook op maat, zodat je geen eten hoeft weg te gooien. Of maak van jouw restjes weer een nieuwe maaltijd.

  • Pak de fiets of ga lopen. Korte afstanden zijn vaak sneller op de fiets dan met de auto en je hebt gelijk je dagelijkse beweging gehaald.  
  • Gemiddeld branden er nog zo’n 11 gloeilampen en 13 halogeenlampen in Nederlandse huishoudens. Vervang op Earth Day een onzuinige lamp door een ledlamp. Led gebruikt 90% minder energie dan een gloeilamp en is 85% zuiniger dan een halogeenlamp, dus het loont om de onzuinige lampen te vervangen ook al werken ze nog. 
  • Ga ontspullen en koop een week of een maand niets nieuws.
    Koop re-used beddengoed en stuur je oude beddengoed terug voor een nieuw circulair leven.

 Onze circulaire droom - Keuzes die wij maken.

 Wij vinden dat toekomstige generaties ook zorgeloos moeten kunnen slapen in een duurzame wereld. We zijn ervan overtuigd dat de huidige manier van consumeren moet veranderen. In onze dromen is het mogelijk om in een circulaire economie te leven.

We reinigen, repareren en verkopen dekbedovertrekken. Je helpt dus de aarde en je portemonnee als je re-used bedsheets bij CircularDreams® koopt.

Binnenkort hebben we bij verschillende locaties en retailers en onze eigen Take Back Box.

Hierin kan je je oude beddengoed in leveren en belanden ze in de recyclestroom. Als een product goed genoeg is wassen en maken we deze en krijgt die een nieuw circulair leven. 

Na jarenlang slaapplezier te hebben geboden, komt er een moment dat het product op is. Als end-of-life-oplossing werken we samen met een circulaire recycler die ons bedtextiel kan verwerken tot nieuwe producten. Uiteindelijk zullen we er in de toekomst voor zorgen dat we van beddengoed naar beddengoed gaan, zonder verspilling!

  •  Er is 15.000 liter water nodig om het katoen voor een één-persoonsovertrek te verbouwen. Bespaar water, dit is gelijk aan 500 keer douchen.
  • Per jaar produceert een Nederlander 17,7 kilo textielafval. Houd een dekbedovertrek van 1,5 kg in gebruik en uit de container.
  • Door het hergebruik bespaar je 34- kilowattuur.  Deze hoeveelheid energie staat gelijk aan 4000 keer een telefoon opladen, oftewel 9 jaar lang je telefoon opladen. 

#earthday #savewaste #rescuetextile #sustainablesleeping #vintagebedding