Wat is een flanellen dekbedovertrek?

Is flanel voor koukleumen? Absoluut want Brrr.. wat word het weer koud. Het is altijd weer even wennen die koude nachten, zeker wanneer je een echte koukleum bent. Daarom biedt een flanellen dekbedovertrek echt een uitkomst. Zeker weten dat jij het nu niet meer koud hebt 's nachts! Een extra pluspunt je kan nog iets langer wachten met stoken

Oorsprong

Flanel, geruit, houthakker blouse, wales, afkomst, schotten

Iedereen kent ze wel, houthakkers blousejes vaak van flanel gemaakt, net zoals de kilt. Flanel komt van oorsprong uit Wales, waar het sinds de 17e eeuw gemaakt wordt. De Schotten maakten soortgelijke stoffen. Origineel werd flanel gemaakt van gekaarde wol of kamgaren.

Flanel katoen is een katoensoort waarbij een speciale weeftechniek wordt gebruikt. Flanel is gemaakt van 100% katoen los gesponnen garen dat geweven is in een linnen- of keperbinding. Tegelijkertijd staat het materiaal bekend om een goede warmte isolatie. Daarna wordt de flannellen stof nog geruwd en door de opgeruwde vezels blijft er een laagje lucht staan. Dat isolerende laagje houdt de warmte vast.

Wat is flanel voor stof?

garen, keperbinding, weeftechniek

Onderhoud

onderhoud, flanel, dekbedovertrek, wasmachine

Een flanellen dekbedovertrek is makkelijk in onderhoud deze mag je gewoon op 60 graden Celsius wassen of minder. Het mag zelfs in de droger, maar voor een gladde, kreukloze look, kan je het beter uithangen. Scheelt weer in energie kosten, is duurzamer en beter voor het milieu. En deze hoef je niet te strijken na het uithangen ervan. Je shopt toch niet voor niets bij ons? ;)

  • De stof is lekker dik, zacht en wollig, geloof ons hier wil je onder slapen!
  • Flanel is heel licht
  • Het absorbeert vocht, maar is ook snel weer droog.
  • Flanel past zich heel snel aan de lichaamstemperatuur aan, dat zorgt ervoor dat deze in de zomer koel slaapt.
  • Het ademt

Kenmerken

dekbeodvertrek, flanel, kenmerken, roest, nude, slaapkamer, inspiratie

 

Circular en warm, dat slaapt toch veel beter?

Tekening bij Circular dreams

Bekijk onze najaarscollectie

Benieuwd geworden hoe wij garant staan voor schoon bedtextiel? Lees dan de volgende blog hier!

Bedtextiel blog Circular Circular Dreams Dekbedovertrek flanel flanellen herfst kenmerken koukleum onderhoud slapen weeftechniek winter