Wat is een flanellen dekbedovertrek?

Koukleumen opgelet! Brrr... het wordt weer koud. Die koude nachten zijn altijd even wennen, vooral als je een echte bibberkont bent. Gelukkig is er een oplossing: een flanellen dekbedovertrek. Met zo'n heerlijk zacht flanellen overtrek heb jij 's nachts geen last meer van de kou! En als extra bonus hoef je nog niet meteen de verwarming aan te zetten.

Flanel, geruit, houthakker blouse, wales, afkomst, schotten

De oorsprong

Iedereen kent ze wel, de houthakkersblousjes. Ze zijn vaak gemaakt van flanel, net als de Schotse kilt. Flanel komt oorspronkelijk uit Wales en wordt daar al sinds de 17e eeuw gemaakt. De Schotten maakten vergelijkbare stoffen. Vroeger werd flanel gemaakt van gekaarde wol of kamgaren.

Flanel stof

Flanel katoen is een katoensoort waarbij een speciale weeftechniek wordt gebruikt. Flanel is gemaakt van 100% katoen los gesponnen garen dat geweven is in een linnen- of keperbinding. Tegelijkertijd staat het materiaal bekend om een goede warmte isolatie. Daarna wordt de flannellen stof nog geruwd en door de opgeruwde vezels blijft er een laagje lucht staan. Dat isolerende laagje houdt de warmte vast.

garen, keperbinding, weeftechniek
onderhoud, flanel, dekbedovertrek, wasmachine

Onderhoud

Een flanellen dekbedovertrek is makkelijk in onderhoud deze mag je gewoon op 60 graden Celsius wassen of minder. Het mag zelfs in de droger, maar voor een gladde, kreukloze look, kan je het beter uithangen. Scheelt weer in energie kosten, is duurzamer en beter voor het milieu. En hoef je vervolgens ook niet te strijken na het uithangen. Je shopt toch niet voor niets bij ons? ;)

Kenmerken

  • De stof is lekker dik, zacht en wollig. Geloof ons, daar wil je onder slapen!
  • Flanel is ook heel licht van gewicht. Het absorbeert vocht, maar droogt ook snel weer op.
  • Bovendien past flanel zich snel aan de lichaamstemperatuur aan, waardoor het in de zomer heerlijk koel slaapt.
  • En niet te vergeten, het ademt!
dekbeodvertrek, flanel, kenmerken, roest, nude, slaapkamer, inspiratie

Duurzame nachtrust

Een flanellen dekbedovertrek is en duurzame keuze en kun je heerlijk warm en comfortabel slapen, zelfs tijdens de koudste nachten.

Circulair en warm, dat slaapt toch veel beter?

Bedtextiel blog Circular Circular Dreams Dekbedovertrek flanel flanellen herfst kenmerken koukleum onderhoud slapen weeftechniek winter