5 tips - Besparen op je stookkosten

Geen verwarming aanzetten? Geen probleem! Met de stijgende energieprijzen is het nu meer dan ooit verleidelijk om te besparen op stookkosten. Zelfs als je een echte koukleum bent, zijn er talloze manieren om je huis gemakkelijk en goedkoop te verwarmen.

 

duurzame kaarsen, bolsius

Kaarsen

Kaarsen zorgen niet alleen voor warmte, maar creëren ook een knusse en gezellige sfeer in huis. Kies voor duurzame kaarsen, zoals de Divine Earth collectie van Bolsius, die geproduceerd worden met oog voor het milieu. Vergeet alleen niet om ze uit te blazen voordat je gaat slapen.Text

Geen houtkachel?

Als je geen houtkachel hebt, is een warm plaid een must-have. Het houdt je niet alleen heerlijk warm, maar ziet er ook nog eens stijlvol uit. Een cashmere plaid is absoluut warm, maar kan prijzig zijn. Een fleece deken is een uitstekend alternatief. Het is licht, warm en perfect als extra laagje op je bed tijdens de wintermaanden.

Plaid op bed, dekbedovertrek
ovenwarmte, croissants

Ovenwarmte

Heb je de oven gebruikt voor het bakken van broodjes, taart of een ovenschotel? In plaats van de oven direct te sluiten na gebruik, laat je het deurtje openstaan om de warmte te benutten. Op die manier zal de temperatuur in je keuken of woonkamer een paar graden stijgen zonder extra energieverbruik. Hetzelfde geldt voor de droger, die ook warmte afgeeft.

Kruik of pittenzak

Je kunt warm blijven zonder de verwarming aan te zetten door gebruik te maken van andere warmtebronnen. Een warmwaterkruik gevuld met heet water biedt aangename warmte als je het tegen je rug houdt. Een pittenzak die je in de magnetron kunt opwarmen is ook een optie. Leg deze voor het slapengaan in je bed voor een warme nachtrust.

pittenzak, kersepitje, picolo, duurzaam, biocotton
recept, vegan, chocolademelk, frisia vegan mini marshmallows

Warm drinken

Natuurlijk kun je ook je handen opwarmen met een heerlijke kop warme thee, koffie of chocolademelk. Niet alleen warmen je handen op, maar je hele lichaam profiteert van de warmte wanneer je het drinkt.

Recept vegan warme chocolade melk

Ingrediënten

  • Amandelmelk
  • Cacaopoeder
  • Dadels
  • Specerijen (eventueel)

Bereidingswijze

  1. Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot er geen stukjes dadel meer inzitten.
  2. Schenk de koude chocolademelk in een steelpannetje en verwarm op laag vuur tot deze begint te pruttelen (roer in de tussentijd wel even door).
  3. Proef en breng eventueel op smaak met wat extra specerijen of (voor de echte zoetekauw) een klein lepeltje kokosbloesemsuiker.
  4. Schenk in 2 mokken en maak het feest compleet met een toef plantaardige slagroom en de Frisia vegan mini marshmallows.
Bedtextiel besparen Circular Circular Dreams Dekbedovertrek duurzaam thuis sfeervol stijlvol stookkosten tips warm