Duurzame cadeau ideeën voor de feestdagen

Geen cadeautje is natuurlijk het duurzaamste cadeautje… Maar een cadeautje geven aan de mensen waarvan je houdt met de feestdagen, is toch wel onze manier om te laten zien hoeveel je om ze geeft. Wil je een groen cadeau vragen, maar heb je geen idee wat? Of ken je iemand die bewust leeft en ben je op zoek naar eco cadeau tips? In deze blog delen wij cadeau ideeën, die van duurzame en eerlijke oorsprong zijn.  

Zero waste cadeaus

Bambaw wattenschijven Zerowaste cadeau

Letterlijk vertaald betekent zero waste 'geen afval'. Het doel van zero waste is om geen, of in elk geval zo min mogelijk, afval te creëren. Producten worden dus opnieuw gebruikt of gerecycled in plaats van weggegooid. Help iemand op een leuke manier aan een duurzamere levensstijl door wat zero-waste cadeautjes te geven.

Het merk Bambaw is hier een goed voorbeeld van. Ze hebben ruime keuze aan verzorgings producten. Zoals wasbare wattenschijfjes, scheermesjes, een bamboe lunchtrommel of kies één van de leuke cadeaupakketten.

Eetbare cadeaus zijn heel geschikt voor minimalisten. Die houden wel van een cadeau dat opgaat. Ontdek deze tips voor het geven van duurzaam lekkers.

  • Genieten van een koffie of thee momentje met Fairtrade Original (om het eco te houden)
  • chocolade is pas ECHT lekker als je weet dat jouw choco cravings niet bijdragen aan de opwarming van de aarde. Kies dan voor Hands off chocolade, ook nu in sintletter verkrijgbaar.
  • Mooie fles (vegan) wijn of (biologisch) speciaal bier pakket

Eetbare cadeaus

hand off my chocolate vegan

Groen shoppen

groen winkelen duurzame cadeauwinkels

Groen shoppen doe je bij cadeau winkels met eerlijke en duurzame producten. Wij hebben er een aantal op een rijtje gezet voor je:

En dan wanneer je eenmaal alle cadeaus in huis hebt, wil je ze ook wel gezellig kunnen inpakken toch?

De Japanse inpakkunst Furoshiki, vereist misschien wat oefening, maar als je het eenmaal onder de knie hebt maak je de mooiste cadeaus – zonder papier. Neem eens een kijkje voor prachtige doeken bij:

Natuurlijk kan je zelf ook een kijkje nemen in je kast of bij een kringloop winkel. En vind je een mooie stof om te gebruiken. Met een bloemetje uit de natuur en een stukje jute touw, geef jij het duurzaamste cadeau van het jaar!

Duurzaam inpakken

Lala fete, furoshiki duurzaam inpakken

Tekening bij Circular dreams

Bekijk onze nieuwste collectie dekbedovertrekken

Besparen in de slaapkamer? Lees dan de volgende blog hier!

Bedtextiel besparen Circular Circular Dreams Dekbedovertrek duurzaam thuis sfeervol stijlvol stookkosten tips warm