De Week Zonder Afval

De 'Week Zonder Afval' is weer van start gegaan, een initiatief van Milieu Centraal om ons bewust te maken van onze afvalproductie. Van maandag 30 mei tot en met zondag 5 juni 2022 gaan we de uitdaging aan om zo min mogelijk afval weg te gooien. Circular Dreams sluit zich volledig aan bij dit gedachtengoed, omdat we streven naar een circulaire toekomst, vooral binnen de textielketen.

Milieu Centraal legt op hun website uit wat circulair precies betekent. Het draait om een oneindige cirkel waarin gebruikte materialen steeds opnieuw worden benut. Het idee is om zo efficiënt mogelijk om te gaan met grondstoffen, zodat er zo min mogelijk afval ontstaat dat gestort of verbrand moet worden. Helaas bevinden we ons momenteel grotendeels nog in een lineaire economie, waarin we constant nieuwe producten maken en kopen, met veel afval tot gevolg. Een volledig circulaire economie is nog een ideaal voor de toekomst, aangezien er nog veel moet gebeuren om alle materialen en grondstoffen volledig herbruikbaar te maken.

Daarom is het zo belangrijk om textiel zo lang mogelijk in omloop te houden. Dat is precies waar Circular Dreams zich op richt. Milieu Centraal deelt tips om producten langer mee te laten gaan, zoals repareren, verkopen, ruilen, delen, lenen en tweedehands kopen. Circular Dreams sluit zich hier volledig bij aan en wil tweedehands beddengoed tot het nieuwe normaal maken. Kies voor circulair en tweedehands beddengoed, omdat het niet alleen duurzaam is, maar ook van hoge kwaliteit.

Een belangrijke tip van Milieu Centraal is om te gaan voor kwaliteit en miskopen en wegwerpproducten te vermijden. Dit is een groot probleem, aangezien veel producten en textiel van lage kwaliteit zijn en snel worden weggegooid. Bij Circular Dreams verkopen we alleen hoogwaardig beddengoed dat veel langer meegaat en jarenlang hergebruikt kan worden.

Ook worden er op Utrecht CS verschillende activiteiten georganiseerd in een pop-upstore, waar onder andere Gerrard Street, Swipswap, Dik&Schil, Pieter Pot en Too Good To Go aanwezig zullen zijn.

Laten we samen streven naar een toekomst waarin afval tot een minimum wordt beperkt en de circulaire economie bloeit. Doe mee aan de 'Week Zonder Afval' en maak bewuste keuzes voor een duurzamere wereld. Samen kunnen we het verschil maken!

Bron: www.milieucentraal.nl/week-zonder-afval

#weekzonderafval #savewaste #nowaste #savetextile #circulairbedtextiel #tweedehandsbeddengoed #circulairondernemen #circulaireeconomie #hetnieuwenormaal #tweedehands #circulair #circulardreams

#milieucentraal dik&schil gerrardstreet nowaste pieterpot savetextile savewaste swipswap toogoodtogo weekzonderafval