Lang leve je spullen! Week Zonder Afval

Deze week is het de 'Week Zonder Afval'.

Een initiatief van @milieucentraal om ons (extra) bewust te maken van het afval dat wij in een week maken; 

Van maandag 30 mei t/m zondag 5 juni 2022 gaan we met z'n allen de uitdaging aan om zo min mogelijk afval weg te gooien. Wil jij ook meedoen? Kijk dan op Insta @milieucentraal en op www.milieucentraal.nl voor meer info over de #weekzonderafval.

De beweegreden van @milieucentaal voor deze Week Zonder Afval sluit  helemaal aan op ons gedachtengoed; wij, bij Circular Dreams, hebben hetzelfde doel als Milieu Centraal, namelijk aan een circulaire toekomst bouwen. In ons geval vooral aan een circulaire textielketen.  

Milieu Centraal legt op hun site nog eens goed uit wat er met circulair wordt bedoeld;

Het woord 'circulair' zegt eigenlijk al waar het om draait: een cirkel die nooit stopt. Die cirkel of kringloop gaat meestal over het gebruik en hergebruik van grondstoffen. Het idee erachter is dat oud altijd weer nieuw wordt. Een situatie waarin we zo efficiënt omgaan met grondstoffen dat er zo min mogelijk afval ontstaat dat gestort of verbrand moet worden.

Op dit moment is onze economie grotendeels een lineaire economie waarin we onnodig veel nieuwe spullen maken en kopen. In deze economie heb je steeds opnieuw grondstoffen nodig en is er veel afval. Een volledig circulaire economie of wereld zonder afval is nu nog een ideaal voor de toekomst. Dat komt omdat er nog veel moet gebeuren om alle materialen en grondstoffen herbruikbaar te maken.

Omdat er nog zoveel moet gebeuren om materialen en vooral ook textiel 100% herbruikbaar te maken, is het zo belangrijk om textiel zo lang mogelijk in omloop te houden, dat is onze missie en kunnen we niet vaak genoeg zeggen ;)

Milieu Centraal geeft tips hoe je spullen langer meegaan;

⚡ Probeer wat stuk is te repareren

⚡ Maak een ander blij: verkoop, ruil of deel

⚡ Kijk eerst of je het kan lenen

⚡ Maak van tweedehands je eerste keus

Daar zijn wij het natuurlijk helemaal mee eens! Veel mensen zijn er al aan gewend om tweedehands kleding te kopen, wij van Circular Dreams willen ook tweedehands beddengoed tot het nieuwe normaal maken! Koop tweedehands en circulair beddengoed bij #circulardreams #betterthennew

⚡ Consuminder: ga voor kwaliteit, vermijd miskopen en wegwerp producten

Een heel belangrijke tip: een groot probleem van de afvalberg is namelijk dat veel producten en textiel van lage kwaliteit zijn. Circulair Dreams verkoopt alleen hoog kwaliteit beddengoed. Het voordeel van hoge kwaliteit is, het gaat veel langer mee in omloop en kan dus jaren langer hergebruikt worden dan lage kwaliteit.

⚡ Maak van 2e hands iets nieuws

⚡ Gooi afval in de juiste bak voor hergebruik

Je kunt je ook aanmelden voor een afvalnieuwsbrief en elke dag een afvaltip ontvangen, handig!

Wij doen natuurlijk mee! en letten deze week extra op ons afval.

Er is tevens een pop-upstore op Utrecht CS met activiteiten van o.a. #gerrard street #swipswap #dik&schil #pieterpot en #toogoodtogo.

Ga naar Milieucentraal.nl voor meer info.

 bron: www.milieucentraal.nl  Week Zonder Afval | Milieu Centraal Week 

#weekzonderafval #savewaste #nowaste #savetextile #circulairbedtextiel #tweedehandsbeddengoed #circulairondernemen #circulaireeconomie #hetnieuwenormaal #tweedehands #circulair #circulardreams

#milieucentraal dik&schil gerrardstreet nowaste pieterpot savetextile savewaste swipswap toogoodtogo weekzonderafval